Plugga till spelutvecklare på distans

Efterfrågan och intresset för e-learning ökar stort. En av fördelarna med distansundervisning är att de snabbt anpassar kursutbudet efter efterfrågan på marknaden. Utbildningar inom spelutveckling och speldesign är ett utmärkt exempel på det. Spelindustrin är en industri som växer rekordsnabbt, vilket gör att efterfrågan på utvecklare och andra relaterade yrken ökar. Här kan du läsa mer om de olika distanskurserna och hur det är att plugga till spelutvecklare med e-learning.

Spelutvecklare

Spelindustrin växer starkt och det kommer att behövas många utvecklare inom den närmsta framtiden. Den digitala utvecklingen går snabbt och det finns en konstant efterfrågan på personer med rätt kompetens. Arbetet som spelutvecklare, även kallat game developer, kan delas in i tre olika kategorier: programmering, grafik eller design. Det går även att arbeta med samtliga delar. I små företag är det vanligare att anställa en person med samtliga kompetenser, men hos de stora spelföretagen är rollerna oftast uppdelade. Spelutvecklare är ett mycket varierat yrke där du kan vara med att designa och förbättra spel. Detta är ett perfekt yrke för dig som gillar att spela online eftersom du får kombinera nytta med nöja. Det är mycket viktigt att spelutvecklare har god kunskap om spel och spelindustrin. Det bästa sättet för att bli riktigt bra är att själv spela mycket och lära dig vad som uppskattas av spelare. Det är alltid trevligt att mötas av en riktigt generös iGame välkomstbonus när man spelar. Det gör att man gärna stannar kvar på just detta kasinot. En av spelutvecklarens viktigaste uppgifter är att ständigt ligga i framkant och utveckla spel och plattformar som uppskattas av spelare. Därför är det nödvändigt att förstå de olika momenten som spelaren möter vid spel online.

Speldesigner

Det finns även en stor efterfrågan efter speldesigners. Jobbet som speldesigner är varierande och kan bland annat innebära att skapa olika figurer eller utforma en användarvänlig spelsajt. Speldesigner kan vara ett komplext yrke som inkluderar övergripande ansvar för spelkonceptet eller en mindre komplex roll med ansvar för mindre element, exempelvis utformandet av en bana. Kreativa och strategiska personer passar för denna typ av roll.

Distansbildningar inom spelutveckling & speldesign

Tack vare e-learning går det att läsa många olika spelrelaterade utvecklingar på distans. Utbildningarna innehåller ofta olika element med stort fokus på praktiska övningar. Hos Sunderby folkhögskola kan du läsa Gamemaker på distans. Utbildningen är CSN-berättigad och tar ett år. Den ger de grundläggande kunskaperna för att du ska kunna komma igång och skapa spel. Den ger även goda insikter i branschen tack vare många digitala möten med aktörer från spelbranschen, exempelvis erfarna spelutvecklare och representanter för spelbolag. Kursen är helt på distans med digitala träffar och den kräver inga förkunskaper. Sunderby folkhögskola erbjuder även en yrkesutbildning för att bli indiespelutvecklare, men denna utbildning erbjuds inte på distans.

Du som vill gå en kortare utbildning kan välja fristående kurser eller korta utbildningar. Flera universitet, bland annat Uppsala Universitet och Luleå universitet, ger ett antal fristående kurser inom speldesign på distans. Changemaker Educations erbjuder en diplomkurs i Game Engines på distans. Kursen är 12 veckor lång och lektionerna sker online tre dagar i veckan mellan 17.00-20.00. Med andra ord passar denna distanskurs för dig som vill kombinera utbildningen med jobb eller andra aktiviteter på dagtid. Diplomkursen ger dig en god förståelse för spelindustrin och du lär dig framför allt att utveckla spel i ett team. Här kan du bland annat lära dig grunderna i 3D-design, 2D-design, utveckling, leveldesign och speldesign.