Intresset för att utbilda sig på distans ökar och alltfler utbildningsanordnare erbjuder distanskurser. E-Learning öppnar upp helt nya möjligheter att utbilda sig platsoberoende. Det kan vara allt från att läsa en hel universitetsexamen till att läsa en kurs i trädgårdsodling. Bloggen riktar sig till både den som bara är nyfiken på vad E-Learning innebär såväl som till den som tänker söka en distansutbildning. Syftet är att du ska känna dig trygg när du väljer utbildning och du ska få råd om olika inlärningstaktiker. Studera på distans är givande men kräver också mycket av studenten. Uppläggen hos olika utbildningsanordnare kan också variera mycket.

Funderar du på att läsa på distans?

Överväger du att studera på distans finns det en del att tänka på. Den stora fördelen är att du ofta kan lägga upp sitt schema själv och på så sätt även arbeta vid sidan om. Det ger också möjlighet att studera under tiden man reser. Många universitet utökar sitt utbud i takt med att efterfrågan ökar och kvaliteten på utbildningarna är lika bra som de som ges på campus. Det är också många gånger lättare för den som har barn att kunna lägga upp sina tider själv. En distansutbildning innebär ofta att man behöver tillgång till stabil internetuppkoppling och att man har en viss datorvana. Ibland är det också obligatorisk närvaro fast på distans. Fördelen med distansutbildningar är att många gånger spelas föreläsningarna in och man kan se dem flera gånger.

Vad kan man studera på distans?

Du ska utgå från dina intressen och utgå från dina egna mål. Det kan vara att vidareutbilda dig inom ditt nuvarande yrke eller byta karriär helt. Du kanske har ett brinnande intresse för någon hobby? Då kan distansstudier vara det perfekta sättet att även komma i kontakt med likasinnade. Många tror felaktigt att studera på distans innebär opersonliga kontakter. Det stämmer många gånger inte, många får vänner för livet precis som om man hade studerat i samma stad. Kräver distansstudier mer disciplinen är andra former av studier? Det gör det, det blir mer frihet under ansvar. Du behöver mycket motivation när det känns tungt och ibland kan det kännas ensamt. Bloggen syftar därför också till att ge dig strategier för dina distansstudier.