MÅNGKULTURELLT FOLKBILDNINGSCENTRUM

Vuxenutbildningar online sedan 2001

OM

MKFC har arbetat med onlinekurser för vuxna redan 2001 då som den enda digitala folkhögskolan i landet.

Du får din utbildningsplats hos oss genom att skicka in en ansökningsblankett ifylld tillsammans med din kommun eller om du väljer att betala platsen privat. För att betala kursplats behöver du vara minst 18 år. Ett kurspaket i 100% studietakt tar ungefär 8 till 10 veckor att avsluta, Du bestämmer helt själv vilken studietakten du vill ha efter din situation, dock har vi ett minimum krav som säger att du inte kan vara borta från kursen i mer än 2 veckor. Om du behöver studera långsammare tar du bara i kontakt med oss via info@mkfc.se eller via din lärare.

Du hittar alla dina kursböcker helt digitalt på Gleerups.

Webbutbildning

Vi på MKFC erbjuder utbildningar som är helt webbaserad där du enkelt kan nå ditt kursinnehåll direkt från webben, Delta i kursaktiviteter och göra frågesporter.

Mobilt

Genom att ladda ner Moodle Mobile appen kan du lätt komma åt dina kurser på MKFC och se kursinnehåll även offline direkt i mobilen. Få notiser och direktmeddelanden. Kommunicera med andra i kursen. Ladda upp bilder, ljud och video klipp direkt från mobilen.

Kurs prövning

Hos oss på MKFC kan du välja att göra en prövning på någon av våra kurser, vilket innebär att du på egen hand studerar in kursinnehållet och sedan skriver ett prov hos oss.

TEAM

Vi brinner för människors rätt till flexibla utbildningar!

Marja-Riitta Ritanoro
VD & Rektor

Rektor och grundare av Mångkulturellt Folkbildningscentrum sedan tidigt 1990 tal. Digitalisering av vuxenutbildning utifrån mångkulturella perspektivet är hennes hjärtefråga. Genom arbeten i både Finland, Sverige, Pakistan samt olika länder i Afrika vet Marja-Riitta hur det mångkulturella kan kopplas i utbildningssystemet. På fritiden tycker hon om att utveckla idéer, vara med familj, vänner och utbildning som är både lokalt och globalt. 

Emma Hedlund
Kursutvecklare & Pedagog

Är en kursutvecklare och pedagog online sedan 2005 och riktigt älskar sitt jobb! "Att få jobba med onlineklassrum och dessutom får möta elever från många olika länder är väldigt spännande! Varje elev är unik och att kurserna får flera perspektiv." En pratglad smålänning som har jobbat både lokalt och globalt på skolan med olika kurser online. På sin fritid älskar hon att hålla på med musik och att skriva texter. 

Zeina Messö
Verksamhetschef & Ekonomiansvarig

Ekonomiansvarig som tycker om att organisera och har en bra arbetes struktur. Hon jobbar ständigt med att förbättra verksamheten. Zeina kan både Arabiska och Svenska flytande. Zeinas hobby är att laga mångkulturell mat och umgås med familj och vänner.

Kontakt:

Zeina.messo.mkfc@gmail.com


info@mkfc.se
+46 (0)70 965 55 06
Kistagången 20B, 164 40 Kista